שאלות נפוצות בנושאי רפואת עור ואסתטיקה

בדיקת העור דורשת מעבר להסבר מילולי של המצב. הסתכלות על הבעיה ואף מישוש של העור הם הכרחיים על מנת לאבחן את הבעיה ולתת לה את הטיפול הטוב ביותר.

קעקועי חינה מכילים חומר המכונה PPD, חומר המצוי גם בצבעי שיער.
חשיפה ל-PPD, בעיקר בגילאים צעירים, עלולה לא רק להביא לדלקת עור ממגע אלא גם לגרום לאלרגיות נוספות בהמשך החיים הבוגרים.

תפרחת טיטולים מתבטאת באדמומיות באיזור הטיטול ולעיתים מלווה גם בהפרשות. לרוב התפרחת הנה משנית לדלקת עור ממגע או פטריה. 
תפרחת טיטולים שאינה מגיבה לטיפולים הקונבנציונליים, כגון: רחיצה אחרי כל יציאה, שימוש במשחות להחתלה והחלפת טיטולים בתדירות גבוהה, דורשת ביקור אצל רופא עור על מנת לאבחן את התפרחת ולתת לה את הטיפול המתאים.

פטריית שמש היא כינוי לתפרחת על פני הגב, החזה, הזרועות ואיזור העורף והצוואר, המתבטאת בכתמים כהים, בהירים, אדומים או חומים שצורתם עגולה ולעיתים מלווה בקשקשת עדינה. 
התפרחת מכונה פטריית שמש מאחר והיא בולטת יותר לאחר חשיפה לשמש.
גם לאחר טיפול מקומי או סיסטמי, התפרחת חוזרת על עצמה.

ניתן לחלק את הטיפול לשניים:
1. טיפול מקומי – שמפו מיוחד נגד פטריות במרשם רופא עור. הטיפול מתחיל בחפיפת הקרקפת ויצירת קצף. את הקצף מורחים על איזורי העור הנגועים, ממתינים כעשר דקות ושוטפים במים.
יש לחזור על טיפול זה פעמיים בשבוע.

2. טיפול סיסטמי (תרופתי) – במידה ואין הפרעה בתפקודי כבד ואין תרופות נוספות המתנגשות עם התרופה, יש אפשרות לטפל בכדורים נגד פטריות במרשם רופא עור.

מקדם הגנה, SPF, הינו מדד לאורך הזמן שבו התכשיר מגן על העור מפני אדמומיות, בהשוואה לאורך הזמן שבו העור מאדים ללא כל הגנה, לומר: אם משך הזמן שלוקח לעור רגיל להאדים הינו כ- 10 דקות, שימוש בתכשיר עם SPF30 יאריך באופן תיאורטי פי 30 את משך הזמן עד שהעור יאדים, כלומר, למשך כ-5 שעות.

יש למרוח את קרם ההגנה בנדיבות על כל האיזורים החשופים לשמש. יש למרוח את התכשיר כחצי שעה לפני החשיפה לשמש, זאת כיוון שלוקח זמן לתכשיר להתחיל להשפיע על העור.
יש לחדש את מריחת התכשיר כל שעתיים-שלוש וכן לאחר הרטבה של העור.

אנו מזיעים יותר באיזורים בהם ישנה כמות גדולה של נקבוביות שומן ולכן לעיתים מופיעים בהם פצעונים.
כדי לשמור על עור נקי מפצעונים יש להרבות בשתיית מים, לאכול פירות וירקות, להשתמש בקרם הגנה עם מקדם גבוה ולהימנע מלגעת בעור הפנים עם הידיים במהלך היום.

רטיבות ולחות מעודדות יצירת פטריות בכפות הרגליים. למניעה, הקפידו לנגב היטב את כפות הרגליים לאחר המקלחת, גם בין הבהונות, לגרוב גרבי כותנה מאווררות ולנעול נעליים נוחות, על מנת למנוע סדקים ויבלות. בנוסף, חשוב לאוורר את כפות הרגליים בסוף כל יום.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

דילוג לתוכן