הזעת יתר

הזיעה נועדה כדי לצנן את הגוף במזג אוויר חם וחלק מהגורמים להגברת התופעה הינם פעילות גופנית, לחץ, עצבנות, התרגשות ולפעמים אפילו שימוש תרופות מסוימות.
הזיעה היא תופעה נורמטיבית שהגוף מייצר כיוון שהוא זקוק לה, אבל בישראל אחוז אחד מהאוכלוסיה סובל מהזעת יתר המוכרת בשמה המקצועי – היפרהידרוזיס.

את התופעה של הזעת יתר ניתן לחלק לשניים:

הזעת יתר כללית – אשר תופיע באיזורים נרחבים של הגוף ולרוב תוחמר בפעילות גופנית או בחשיפה לחום (על מנת שהגוף יוכל לצנן את עצמו), אך לעיתים תופיע ללא כל סיבה.

הסיבות להזעת יתר כללית:

  1. הסיבה השכיחה ביותר לתופעה זו היא השמנת יתר הנובעת בשל שכבת שומן עבה הגורמת לבידוד המפריע לגוף לאבד את החום באופן תקין, דבר המאלץ את הגוף להזיע.
  2. חוסר איזון הורמונלי אשר גורם לחילוף חומרים מואץ בגופנו, לייצור חום מוגבר ולכן גם הזעה מוגברת.
  3. בגיל המעבר אצל נשים יש ירידה ברמת האסטרוגן, דבר המאפיין את גלי החום והזיעה המוגברת.

הזעת יתר מקומית – תופיע לרוב באיבר מסויים או במספר איזורים ספציפיים כגון: כפות ידיים, כפות רגליים, בתי שחי, פנים ולפעמים גם מפשעות.

  1. מאפייני הזעת יתר מקומית:
  2. יכולה להופיע גם ללא קשר לטמפרטורה ולא רק בחום.
  3. מצבי התרגשות או מחשבה על הזיעה עשויים להגביר אותה.
  4. גנטיקה – לרוב מדובר בתופעה תורשתית.

הטיפולים השונים בהזעת יתר:

  1. אנשים בעלי עודף משקל או לחילופין אנשים הצורכים כמות רבה של קפאין, רצוי להפחיתם על מנת למתן את הזעת היתר.
  2. שימוש בקרמים, בדאודורנטים ובתכשירים שונים המכילים אלומיניום כלוריד, מרכיב שהוכח כיעיל במקרים מסוימים בהפחתת כמות הזיעה. אפשרות נוספת היא שימוש בג'ל המפחית את כמות הזיעה וניתן לרכוש אותו במרשם רופא עור.
  3. ניתוח סימפטקטומי שבו מנתקים את העצב הסימפתטי בבית החזה. התוצאה של הניתוח המדובר היא ייבוש של בלוטות הזיעה. אפשרות ניתוחית נוספת היא שאיבה של בלוטות הזיעה בבתי השחי.
  4. טיפול בבוטוקס/ דיספורט – הבוטוקס המשמש למילוי קמטים יכול לעזור גם בטיפול בהזעת יתר בבתי השחי ובכפות הידיים והרגליים. הבוטוקס גורם לחסימה של האות העצבי המועבר לבלוטות הזיעה ונותן את ההוראה להפריש אותה. כמובן שלפני הליך זה, יש להיוועץ ברופא מומחה בתחום רפואת העור.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

דילוג לתוכן